Danas sunčano,temperature do 20 stepeni

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica i Livno -2 stupnja, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 0, Sanski Most 1, Bihać i Gradačac 2, Ivan Sedlo i Sarajevo 3, Mostar 4, Neum 9 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.    (fhmz)