Rukometaši Čelika dočekuju ekipu Donjeg Vakufa

U nastavku proljetnog dijela sezone rukometaši Čelika u  nedjelju, 19. marta, u ugostiće  ekipu RK Donjeg Vakufa. Rukometaše Čelika predvode mladi igrači.

Prosjek godina starosti igrača RK Čelika koji nastupaju za seniorsku ekipu je manji od 22 godine! Čelik igra najbrži rukomet u Ligi. Na sceni je jedan novi, borbeni, veoma brzi, snažni i jaki Čelik.
„Budućnost našeg kluba su sada mladi srednjoškolci Velid
Čelenka, Mensur Hadžić, Malik Delić, Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Omar Osmančević i Eldar Hadrović. Čak sedam srednjoškolaca! Samo godinu ili dvije stariji od njih su pouzdani prvotimci Faris Rujanac, Muaz Kusić i Mirsad Čelenka, koji uz ostale iskusnije igrače, na čelu sa kapitenom Mevludinom Čehajićem čine homogen sadašnji tim Čelika“ izjavio je trener Čelika Amar Kobilica, pomoćnik šefa stručnog štaba Mikija Filipovića.

U Čeliku pred utakmicu sa RK Donjim Vakufom ističu:
„Dolaze nam u goste naši sportski prijatelji iz Donjeg Vakufa. Igraćemo ozbiljno i odgovorno. Poštujemo ekipu RK Donjeg Vakufa, ali bodovi ostaju u Zenici. Iz tri prvenstvena kola imamo tri pobjede zaredom i sada idemo na četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Pauzu koju smo imali u prethodnom kolu smo iskoristili da veoma ozbiljno treniramo. Pozivamo naše navijače i ljubitelje rukometa da dođu u nedjelju i uživaju u našoj dobroj igri i novoj pobjedi!“– kaže kapiten Čelika Mevludin Čehajić, koji je u odličnoj formi.

Utakmica Čelik-Donji Vakuf igra se 19. marta u Areni Husejin Smajlović Zenica sa početkom u 13 sati. (M.P.)