Zenica bila domaćin Državnog prvenstva u K1 i Light contactu

Ovogodišnja takmičarska sezona u kik boksu u BiH otvorena je Državnim prvenstvom u disciplinama K1 i Light contact. Odličan organizator prvenstva bio je klub borilačkih vještina “Isak-Ze” iz Zenice.

Na prvenstvu je učestvovalo 332 takmičara i takmičarke iz 64 BH kluba. Bilo je ovo ujedno najmasovnije državno prvenstvo u kik boksu do sada. Na jednom mjestu bili su klubovi iz cijele BiH: Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Bihaća, Prijedora, Modriče, Visokog, Tešnja i drugih mjesta. Najuspješniji klub bio je “Ljutoć” iz Orašca sa 18 medalja, “Panter” iz Bijeljine osvojio je devet, a klub borilačkih sportova “Tigar” iz Cazina sedam medalja.

Za “Isak-Ze” su nastupila petorica boraca i svi su se oktili medaljama. Osvojili su ukupno pet medalja, od toga dvije zlatne i tri bronzane medalje. Zlatnu medalju u K1 junjiori 71 kg osvojio je Alem Merdan. Njegov klupski kolega Ervin Alajbegović bio je prvi u K1 disciplini junior 54 kg. Bronzane su izborili: Bakir Baručija u K1 juniori, Adna Alić, disciplina K1 stariji junior i Naser Pipić, K1 seniori B klasa +91 kg. (M. Pripoljac)