Press u NK Čelik: Cilj u nastavku sezone je prvo mjesto i plasman u viši rang

Ispadanje iz KUP-a BIH nije poremetilo planove nogometnog kluba Čelik. Nakon utakmice sa Radnikom sve misli su okrenute prvenstvu u Drugoj ligi Centar i plasmanu u Prvu ligu Federacije BIH.

Ekipa trenera Armina Duvnjaka u nastavku starta sa prve pozicije i sa 38 bodova. U prvom kolu drugog dijela sezone  crno crvene očekuje gostovanje u Maglaju kod Moševca.

„Stanje u ekipi je zadovoljavajuće, igrači koji su bili povrijeđeni i bolesni se oporavljaju, jedino Davud Arnautović neće biti dostupan za prvo kolo. Ostali igrači će putovati u Maglaj da pokušamo ostvariti pobjedu koja će nas uvesti u drugi dio sezone. Nakon ispadanja od Radnika u Kupu, igrači su bili  razočarani rezultatom. Bolje je da se okrenemo prvenstvu i svim snagama pokušamo da ostvarimo sve pobjede.  Moševac nema  poraza na domaćem terenu i sigurno da nas čeka težak meč, ali vjerujem da smo spremni za sve što nas čeka za tu utakmicu “, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener NK Čelik, Armin Duvnjak.

Dodatni vjetar u leđa ekipi trenera Armina Duvnjaka biće armija navijača. U stručnom štabu su svjesni problema sa realizacijom i rade na tome da isprave taj problem.

Biće teška utakmica po sigurno teškom terenu, ali mislim da smo imali dobre pripreme. Došlo je  par dobrih pojačanja, gdje su se momci dobro uklopili u tim. Ovu polusezonu svaku utakmicu idemo na pobjedu. Naš cilj se zna da ostvarimo plasman u viši rang. Pozivam navijače da nas podrže u što većem broju u proljetnom dijelu sezone. Da podrže ove mlade momke i sve nas kako bi svi skupa slavili u nedjelju“, kazao je kapiten Aladin Isaković.

Utakmica 16. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” između Moševca i Čelika igra se u nedjelju 12. marta od 15 sati u Maglaju. (M.P.)