Pezer: Plasman u finale je veliki uspijeh, spreman sam za još bolje rezultate u nastavku sezone

Bacač kugle i bh rekorder Mesud Pezer , na nedavno završenom Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu stigao je do finala.

U konkurenciji osam najboljih Mesud je u finalu  s hicem od 19,94 metra  bio sedmi. U veoma jakoj konkurenciji bez medalje ostao je i evropski prvak sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva na otvorenom u Minhenu, hrvat Filip Mihaljević.

„Zadovoljan sam zimskom sezonom. Moj najbolji rezultat bio je u Beogradu 20,91 m.Vjerujem da mogu puno više da bacim kuglu. Kada je u pitanju Evropsko prvenstvo zadovoljan sam finalom.Mnogo veće zvijezde ušle u finale. U finalu se nije posrećilo nisam zadovoljan sa rezultatom. Na kraju sam završio sedmi.Sada sam se fokusirao na ljetnu sezonu, gdje nas očekuje Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Promjenjena su pravila normi i sada moramo malo više da idemo na takmičenja. Ja sam ubjeđen da ću normu za Svjetsko prvenstvo  koja iznosi 21,40 m i Olimpijske igre koja iznosi  21,50 m, da ću to ako ostanem zdrav da bacim i da neću morati juriti bodove pream novim pravilima.“optimista je najbolji bh bacač kugle Mesud Pezer.

Njegov trener Mehmed Skender,smatra da Mesud može i mora više u nastavku sezone.

Naravno da je moglo bolje. Ušli smo u finale i bili sedmi. Biti sedmi u Evropi ipak nije mala stvar. U kvalifikacijama je Mesud pobjedio bacače koji imaju daleko bolji rezultat. Nakon povratka iz Istanbula odmarali smo samo jedan dan. Nastavljamo sa trenažnim procesom. Prvo naše takmičenje u narednom periodu je 1.maja na Međunarodnom mitingu u Baru.  Imamo nepuna dva i po mjeseca za pripreme za početak  sezone na otvorenom.“izjavio je trener Mehmed Skender.

Pezerov lični rekord na otvorenom iznosi 21,48 metara, a ostvario ga je u švedskom gradu Vaxjo,  2019. godine. (M.P.)