Gradonačelnik Kasumović svim uposlenicama Gradske uprave Zenica čestitao Dan žena

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ove godine u povodu 8. marta posjetio je uposlenice Gradske uprave Zenica i čestitao im Međunarodni dan žena. Osim uposlenica i volonterki Gradske uprave Zenica, gradonačelnik Kasumović posjetio je i uposlenice Gradskog pravobranilaštva.

Tom prilikom gradonačelnik Kasumović je svim zaposlenicama uručio ružu i prigodan poklon, poručivši kako je ovim gestom želio ukazati posebnu pažnju i zahvalnost za saradnju te savjesno i odgovorno obavljanje povjerenih poslova i zadataka.

“Iako smo dužni da im svaki dan iskazujemo poštovanje i zahvalnost jer je njihov doprinos zajednici i društvu nemjerljiv, 8. mart – Međunarodni dan žena je posebna prilika i da ukažemo da borba žena za njihovu ravnopravnost još uvijek traje. Učinimo sve što je u našoj mogućnosti da poboljšamo i unaprijedimo položaj žena u javnom i političkom životu, kao i da ih zaštitimo od svakog oblika diskriminacije ili nasilja”, poručio je gradonačelnik Kasumović, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.