Počinju radovi na sanaciji javne rasvjete na kružnim tokovima

Problem neosvijetljenih saobraćajnica u užem gradskom području Zenice,prije svega na glavnoj gradskoj magistrali, koji je kulminirao posljednjih desetak dana, mogao bi uskoro biti riješen.

Na osnovu naloga resorne gradske službe izvođač radova,Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica trebao bi početi sanaciju kvarova.

“Danas smo po nalogu nadležnog sektora iz Gradske uprave izašli na teren i vrlo brzo ćemo pristupiti otklanjanju nedostataka”, potvrdio je Talić.

Dodao je, da će prioritet biti uži dio Grada, uključujući prije svega kružne tokove na GGM, a onda i ostala naselja.

Dio gradskog područja Zenice, odnosno kružni tokovi na Glavnoj gradskoj magistrali kao i pojedini dijelovi GGM-a već desetak dana su neosvijetljeni tokom noći.Zvanično nije poznato šta je razlog prekida u osvjetljenju vrlo frekventnih lokacija.Ovakva situacija predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju i pješake,ali do sada nije bilo reakcije od strane nadležnih iz gradske uprave za sanaciju javne rasvjete.Za izvođenje radova zaduženo je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica:

Nezvanično saznajemo, da je s krajem 2022. godine istekao ugovor za održavanje javne rasvjete,te da isti nije produžen,odnosno potpisan novi. (Š.B.)