FOTO: U Muzeju grada Zenica održan “Charm Hair Exhibition”

Početkom sedmice svjedočili smo spektaklu koji je po prvi put u našem gradu, a vjerujemo i u našoj zemlji održan u nekom muzeju. Frizerski saloni Charm, na čelu sa Sabinom Karić, nakon predstavljanja kolekcije 4 Seasons u svjetskim magazinima, osvajanja prvih mjesta na državnim takmičenjima priredili su vrhunski umjetnički show u Muzeju Grada Zenice.

Vlasnica i direktorica Frizerskih salona Charm 1 i 2, Sabina Karić za naš portal istakla je kako je ovim poduhvatom prije svega željela uživo predstaviti kolekciju 4Seasons, svom gradu i pokazati novi vid umjetnosti. Ono što su posjetioci vidjeli, poseban je i nesvakidašnji oblik umjetnosti i kao takvom mu je Muzej Grada Zenice sa zadovoljstvom otvorio svoja vrata a prisutni nisu mogli sakriti svoje oduševljenje viđenim.

U prvom dijelu vrhunski režiranog programa predstavljen je tim Frizerskih salona Charm. Naglasak je stavljen na stručnost i spremnost da se za vrlo krako vrijeme frizura transformiše iz dnevne u večernju. Ukupno 10 modela uz magičan spoj svjetla i muzike na dostojanstven i hvale vrijedan način predstavilo je kolekciju 4 Seasons, svaki od modela ispraćen je gromoglasnim aplauzom. Koktel dobrodošlice poslužen je u atriju Muzeja a specifična gradnja i dizajn samog interijera dali su futuristički momenat cijeloj priči.

Nakon revije u atriju Muzeja predstavljen je rad Akademije Charm gdje je Sabina sa svojim timom izvela performans kojim se dočarao rad sa polaznicima akademije, te je objašnjen novi – moderniji pristup prenošenju znanja. Kompletnu večer upotpunili su i obogatili članovi Plesnog Kluba Shadows., inače državni prvaci a za muziku je bio zadužen DJ Benja. Za outfit modela zaslužan je Mitex Sarajevo, a svojim prepoznatljivim glasom kroz program je prisutne vodio Almir Hadžajlić Labud. Nakon što je kolekcija 4 Seasons obišla i osvojila svijet, predstavljanje iste u rodnom gradu idejnog tvorca cijele priče, zaokružilo je cijeli ciklus i bilo svojevrstan šlag na tortu.