Ugostitelji pozdravili odluku o produženju radnog vremena

FOTO: Zenicainfo.ba

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata obuhvaćenih Odlukom o javnom redu i miru na prostoru Grada Zenica, a shodno donesenom zaključku gradonačelnika Zenica, produždeno je do 2 sata svakim danom i to od 1. marta do 31. oktobra ove godine.

Ugostitelji, koji budu koristili mogućnost produženja radnog vremena, dužni su postupati u skladu sa odredbama već pomenute Odluke o javnom redu i miru u dijelu koji se odnosi na emitovanje i izvođenje muzike, kao i drugim propisima iz oblasti javnog reda i mira i radnog prava.

„Riječ je o mjeri koju provodimo već nekoliko godina, a u cilju podrške ugostiteljima s područja našeg grada“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

„Ovo je primjer naše dobre saradnje i sa Gradskom upravom i gradonačelnikom Zenice, a to ugostiteljima puno znači, da se shvate naši problemi i da nam se pomogne, a mi pri tome kao Sekcija ugostitelja uvijek imamo realne zahtjeve, dok samo produženje radnog vremena donosi nam i veće promete, što je zapravo u interesu svima“, navodi Senad Džanović, predsjednik Sekcije ugostitelja pri Udruženju poslodavaca Grada Zenica. (V.J.)