Danas oblačno, evo kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

U našoj zemlji danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa slabom kišom, a u planinskim područjim Bosne moguće je provijavanje slabog snijega.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

 

U subotu u Bosni prije podne oblačno vrijeme, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. U večernjim satima novo naoblačenje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.