Nove zlatne medalje za Lanu Pudar

Lana Pudar

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je, nakon veoma teških i napornih priprema u prethodnom periodu, ubilježila svoj prvi ovogodišnji nastup na 21. po redu, međunarodnom plivačkom Mitingu “ZPK 2023.”, koji se održao na bazenu Utrina u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba.

Lana je ubilježila nastup u četiri discipline: 50, 100, te 200 metara delfin i u disciplini 100 metara slobodno, gdje je osvojila četiri prva mjesta, osvojivši pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji, saopštili su iz Kluba Vodenih Sportova Orka.

Ovo je prvi u nizu nastupa Lane Pudar, koji je očekuju u narednom periodu, a već za idući vikend očekuje je nastup na Zimskom državnom prvenstvu, koje će se održati na olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu.

“Proces isplivavanja kvalifikacijskih normi za ljetne olimpijske igre “Paris 2024.” počinje od prvog marta ove godine, a veliki broj najvećih svjetskih i evropskih takmičenja je pred njom i svakako da je pred Lanom i njenim timom još puno posla kako bi u narednom periodu ispunili zadate ciljeve”, poručuju iz njenog kluba.

Izvor: Radiosarajevo.ba