Predstava Mirjane Karanović u petak na sceni BNP-a

Predstava „Mi smo oni na koje su roditelji upozoravali“ prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će izvedena u petak, 24. februara u 19.30 sati na matičnoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Ova predstava je premijerno izvedena koncem mjeseca februara 2016. godine.

Predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je učestvovala na jedanaest međunarodnih teatarskih festivala i dobitnica je čak devet festivalskih nagrada. Predstava govori o ženi u četrdesetim godinama i tinejdžeru, koji se slučajno sreću u javnom toaletu i pokušavaju ispričati jedno drugom vlastite živote. Kao okidače za sjećanja koriste slučajne natpise po pločicama WC-a, a nepouzdanost i nepostojanost bilo kog tjelesnog, emotivnog ili mentalnog sjećanja se kroz četiri scene u kojima igraju arhetipske odnose majka-sin, otac-kćerka, brat-sestra i ljubavnica-ljubavnik, pokazuju se kao jedine istine koje je o samom sebi moguće izreći.

Glumačku postavu predstave čine Mirjana Karanović i Enes Salković. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku Draško Adžić.