Karate klub Perfekt nastupio na međunarodnom turniru “5. Baščaršija KUP”

Karate klub Perfekt učestvovao je na međunarodnom karate turniru “5. BAŠČARŠIJA KUP 2023” u Sarajevu koji je održan proteklog vikenda.

Organizator turnira je karate klub *BAŠČARŠIJA* iz Sarajeva i glavni trener Miralem Mandžuka.
Turnir je okupio 4 države sa 57 klubova sa 694 prijava i 630 takmičara.

Zenički klub je nastupao sa 11 takmičara i ukupno su osvojili 14 medalja : 4 zlatne, 3 srebrene i 7 bronzanih.
Najbolje nastupe su imale :
– Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u kategorijama kate 8 i 9 godina, svojim rezultatima je izborila da bude najuspješnija takmičarka u neslužbenim kategorijama
– Imran Pivić prvo mjesto i zlatna medalja u katama 8 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 7 godina
– Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama 10 godina
– Zejd Burović drugo mjesto i srebrena medalja u katama 8 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 7 godina
– Sumeja Macanović drugo mjesto i srebrena medalja u katama 10 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 11 godina
– Ajmin Juhić drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 11 godina
– Amina Isaković treće mjesto i bronzana medalja u borbama 8/9 godina
– Amina Bojić treće mjesto i bronzana medalja u katama 11 godina
– Tea Rašić treće mjesto i bronzana medalja u borbama 12 godina
– Anes Pivić učesnička medalja u katama 11 godina

Moramo napomeniti da su naša djeca pokazala izuzetno visok nivo znanja i uvježbanosti, imali izuzetno dobre i kvalitetne nastupe i tako i ostvarili navedene rezultate. Posebno napominjemo da je u kategoriji kate 11 godina bilo 23 takmičarke, te da su naše Amina Bojić i Sumeja Macanović ostvarile po 3 pobjede da bi došle do bronzane medalje.

Naša takmičarka Ejna Bešo je osvojila dvije zlatne medalje u katama i tako zauzela visoko prvo mjesto u ukupnom plasmanu takmičara koji su osvojili medalje u neslužbenim kategorijama(76), dok je naš takmičar Imran Pivić je osvojio zlato i bronzu u katama i zauzeo visoko 5 mjesto od 76 takmičara koji su osvojili medalje.

Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima, a posebno osvajačima medalja i ponosnim roditeljima.

Na osnovu dobrih i uspješnih nastupa, te osvojenih medalja naš klub je zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom plasmanu klubova u neslužbenim kategorijama, te smo osvojili pehar i vaučer od 200 KM.

Ekipu je predvodio trenerski tim kluba Ivana Džanković i Nermin Bošnjak, a moramo se zahvaliti i mamama kluba Irmi Bešo i Ameli Biloglavić koje su pomagale oko djece.

Organizator turnira karate klub *BAŠČARŠIJA* Sarajevo je organizovao skupljanje priloga za pomoć nastradalima u Turskoj i Siriji, te su članovi Uprave Karate klub Perfekt Zenicaa jednoglasno donijeli odluku da naš klub pokloni osvojeni VAUČER od 200 KM u navedene svrhe.

Pored navedenog Uprava kluba je donijela odluku da će svim učesnicima kluba platiti kotizaciju za sljedeće kolo ZDK LIGE, koje je planirano u martu mjesecu u Žepču.

Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve stare članove da nastave da treniraju i pozivamo sve one koji žele da postanu dio PERFEKT porodice da nas posjete i pridruže se našem klubu.