Od ponedjeljka prikupljanje igračaka za djecu stradalu u zemljotresima u Turskoj i Siriji

Udruženje Pomozi.ba od ponedjeljka starta sa novom akcijom, ovoga puta prikupljanja igračaka za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Navode da je samo u Alanju prebačeno oko 6.000 djece koja su izgnana iz svojih domova.

– Ta djeca će biti jedna od mnogih koje planiramo obradovati igračkama. Ne samo da su ostali bez domova, ostali su bez djetinjstva i neizmjerno se raduju svakoj lopti, lutkicama, puzlama, bojankama… Radi se o djeci jetimima, ali i djeci sa roditeljima ili nekim od bliže rodbine koja su željna svega, a najviše igre. Najjači potres koji je u posljednjih stotinu godina pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, stavio je ionako ranjivu djecu i porodice u više nego tešku situaciju – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Pozivaju sve građane u Bosni i Hercegovini da postanu dio akcije i svojom donacijom novih ili dobro očuvanih igrački obraduju dječicu koja su u jednom kratkom momentu izgubila sve.

Igračke se mogu dostavljati od ponedjeljka na adresi Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu, Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, u periodu od 8 do 17 sati.

Donacije igračaka su moguće i u uredima udruženja u Travniku, Bihaću, Mostaru i Sanskom Mostu.

Akcija će trajati minimalno mjesec dana, a u gradovima gdje nema ureda Udruženja Pomozi.ba, ljudi se mogu organizirati i ako se prikupe veće količine igračaka, iz udruženja navode da će doći i preuzeti donaciju.

Anadolija