Prvi ski Kup Zenica 2010

U organizaciji Skijaškog saveza BiH i tehničkoj organizaciji Ski kluba Zenica 2010, na Vlašiću je održan Prvi ski „Kup Zenica 2010 Vlašić 2023“.

Ovo je prvo zvanično skijaško takmičenje iz kalendara saveza koje organizuje zenički klub. Takmičenje je održano u veleslalomu u pet starosnih kategorija. Učestvovalo je   160 mladih skijaša i skijašica iz BiH.

Kako se i očekivalo u kategoriji U14 najbolji rezultat postigla je Dajra Duraković trenutno najbolja mlada skijašica u BiH i juniorska reprezentativka. Trku je završila sa vremenom 1:02,05.

Veoma sam zadovolja. Sezona mi je odlično krenula. Zadovoljan sam sa svim svojim rezultatima. Moj glavni cilj ove sezone je da na dvije međunarodne trke u Francuskoj postignem dobre rezultate“, izjavila je nakon trke Dajra Duraković.

Drugo mjesto u kategoriji U14 kod juniorki zauzela je Ajša Hadžimešić iz Ski kluba Bjelašnica sa vremenom 1:06,07, dok je treća bila Jana Bojanić iz Ski kluba Jahorina sa vremenom 1:06,97.

Ovo je naš prvi skijaški Kup Ze 2010, jedno veliko takmičenje. Prvo da zahvalim sekretaru kluba i svim koji su učestvovali u oragnizaciji. Što se tiče Dajre, pripreme smo kvalitetno odradili u Austriji, Italiji i Švicarskoj na glečerima. Dajra je na svim trkama u BiH ostvarila najbolje rezultate. Na međunarodnoj sceni očekuju nas utrke u Italiji i Francuskoj“, izjavio je za Zenicainfo.ba, trener Mario Mileusnić.

Osim Dajre Duraković, ovogodišnju sezonu odlično je počeo i Alen Bičakčić.

Sezonu sam započeo odličnim rezultatima u Sloveniji. Nakon toga uslijedio je nastup na Bjelašnici. Poslije toga sam imao par utrka na Kupresu i Kopaoniku. Danas sam imao priliku da ispred našeg kluba budem predvozač na Kupu. Nadam se da ću zadržati prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji u BIH“, optimista je Alen Bičakčić, član SK Zenica 2010.

U poslijepodnevnim satima u okviru Prvog Kupa Zenica 2010, vožene se utrke veleslaloma za kategorije U8, U10 i U12. /M.P/