Građani Zenice koristeći mjesne matične urede uštedjeti će na vremenu prilikom ovjere dokumenata

Građanima Zenice koji imaju potrebu ovjeriti dokumentaciju, osim Šalter sale u Gradskoj upravi Zenica, na raspolaganju je i pet mjesnih matičnih ureda i to Nemila, Puhovac, Janjići, Stranjani i Perin Han gdje su evidentno manje gužve.

Naime, kako objašnjavaju iz Službe za opću upravu Grada Zenica na ovaj način, koristeći mjesne urede, građani mogu izbjeći eventualne gužve u Šalter sali Gradske uprave Zenica, a koristeći mjesne matične urede uštedjeti će i na vremenu prilikom ovjere dokumenata s obzirom na povećan priliv građanstva u Šalter sali, dok je evidentno manji broj građana koji koriste benefit mjesnog ureda u mjesnim zajednicama.

Iz Službe ističu kako je radno vrijeme mjesnih matičnih ureda od 7.30 sati do 16 sati.

“Mjesni matični ured Nemila na raspolaganju je građanima svaki radni dan, mjesni matični uredi Puhovac i Janjići – ponedjeljak, srijeda i petak, mjesni matični ured Stranjani – ponedjeljak, utorak i četvrtak, te mjesni matični ured Perin Han – utorak, četvrtak i petak. Rad sa strankama je u periodu od 8 do 15 sati”, pojašnjavaju iz Službe za opću upravu Grada Zenica, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.