Uspješan poduzetnički iskorak za preduzeće CNC art

Svoje početne poduzetničke korake u Biznis inkubatoru Zenica napravila je Sabina Mehmedinović, hotelsko-turistički tehničar po struci koja je osnovala preduzeće CNC art koje obrađuje sve vrste nemetalnih materijala, bavi se grafičkim dizajnom, izradom igara i igračaka od drveta, medijapana, šperploče i drugo.

Sabina Mehmedinović je imala posao sa ugovorom na neodređeno, ali došao je trenutak kada je odlučila da pokrene svoj biznis. Odlučila je pokrenuti nešto što će je ispunjavati i dati joj mogućnosti da se kreativno izrazi.

Investicijska fondacija Impakt organizovala je u početkom decembra 2022. godine u Domu mladih u Sarajevu jedinstven i inovativan događaj s ciljem promocije preduzetništva u Bosni I Hercegovini.
Na događaju je predstavljeno 10 poslovnih poduhvata koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja iz cijele Bosne i Hercegovine, a tri najbolje ideje dobile su finansijsku podršku, a takođe i dodatnu promotivnu i mentorsku podršku.

“Velika je stvar biti izabran među 10 biznisa u BiH, tako da je to jedno veliko iskustvo, dobra reklama i jedna pozitivna priča”, naglašava Sabina Mehmedinović.

Sabina Mehmedinović

“Sve je više interesa naših ljudi širom svijeta za našim programom i stoga smo u posljednje vrijeme odlučili pripremati igračke u dijelovima i onda u pakovanjima koje sami pripremamo uz uputstvo o sklapanju šaljemo poštom”, ukazuje Amir Mehmedinović.

Od ideje i hobija do formiranja malog preduzeća CNC Art Zenica porodica Mehmedinović došla je uz prijeko potrebnu podršku. Do sada su, u protekle dvije godine postojanja, ostvarili nekoliko poticaja. (Š.B.)