Mokar kolovoz i odroni na većini puteva u BiH

FOTO: Anadolija

Zbog izlijevanja rijeke Zalomke obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje-Gacko u mjestima Rilja i Fojnica.

Na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona, te vode na kolovozu, znatno je otežano saobraćanje. Usporeno zbog vode na kolovozu saobraća se na regionalnom putu  Konjic-Glavatičevo (dionici od Orašja do hotela Garden City), a  zbog odrona kod mjesta Vrabač (u toku je čišćenje).

Na dionici Donja Jablanica-Salakovac upozoravamo na veliku količinu vode na kolovozu, kao i na moguću pojavu „vodenog klina“(„aquaplaning“), te savjetujemo znatno sporiju vožnju.

U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. (izvor: bihamk)