Škola rukometa Čelik junior organizator 13. Zenica handball cupa

Međunarodni rukometni turnir „Zenica handbal cup 2023“ u organizaciji Škole rukometa Čelik junior održava se od 13.do 15.. januara.

Na ovogodišnjem 13. izdanju ovog turnira u četiri starosne kategorije učestvuje 20 ekipa sa oko 300 učesnika. Nastupaju ekipe iz BiH, Hrvatske i Srbije.Uz domaćina Školu rukometa “Čelik Junior”, između ostalih učestvuju : Bosna-Visoko, Iskra Bugojno, Gradačac, Vitez i drugi.Petu godinu zaredom učesnik zeničkog turnira je i rukometna akademija iz Slavonskog Broda.

„Dečki iz Zenice su svake godine kod nas u Slavonskom Brodu .Mi smo svake godine u Zenici.Stvarno se osječamo kao jedna velika obitelj.Mi svake godine u Slavonskom Brodu radimo jedan veliki projekat „Ljeto u Brodu“ i prošle godine smo imali 120 ekipa.Vrlo dobro znamo šta je skupiti pet , a ne 20 ili 120 ekipa.Vi ne možete na treningu napraviti igrača.Vi igrača možete napraviti samo na utakmicama.Ovo je djeci idealno.Igraju protiv različith rukometnih škola i protiv različitih shvaćanja rukometa.“izjavio je za Zenicainfo.ba , Darko Celner, trener Rukometne Akademije Slavonski Brod.

Domaćin i organizator turnira “Čelik Junior” za najbolje pojedince i ekipe pripremio je i prigodna priznanja. Finalni mečevi na programu su sutra 15.januara od 15 sati. (M.P.)