Održano tradicionalno novogodišnje druženje rukometaša Čelika

Prvi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH rukometaši Čelika završili su na drugoj poziciji sa omjerom 9 pobjeda i jedan poraz i sa 18 bodova.

Jedini poraz doživjeli su  u gradskom derbiju od komšija Čelik juniora koji su ubjedljivo prvi sa maksimalnim učinkom od 10 pobjeda. Dva boda zaostatka od vodećih Juniora prema najavama Uprave i stručnog štaba neće predstavljavati veliki problem u nastavku lige. Na posljednjem ovogodišnjem tradicionalnom prednovogodišnjem okupljanju Upravni odbor dodijelio je priznanja za najbolje igrače i trenera.

Dodijeljene su godišnje nagrade ,,Srce Čelika” najboljim igračima u ovoj godini, a to su Mevludin Čehajić, Faris Rujanc i Danijel Jurić. ,,Srce Čelika” dobile su i  najveće nade, mladi prvotimci Velid Čelenka i Ahmet Kačamaković. Plaketa ,,Zlatno srce Čelika” uručena je i treneru Čelika Ljubomiru Mikiju Filipoviću. Osnovna poruka sa druženja je bila da Čelik na proljeće nastavlja sa borbom za ulazak u Premijer ligu. Najavljen je i dolazak dva ljevoruka igrača kao pojačanje u timu. Čelik će naredne godine, kada navršava 73. godine postojanja, organizovati deseti međunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica, nastaviti i jačati saradnju sa klubovima sa kojima je dogovorena saradnja ove godine, prije svega sa RK Slobodom iz Tuzle, RK Vardarom iz Skoplja, prvakom Crne Gore – RK Budvanska rivijera, Crvenom zvezdom iz Beograda i ekipama iz Slovenije i Hrvatske, sa kojima slijede dogovori.

Rukometaši Čelika juče su saznali i ime protivnika u Kupu BIH za sezonu 2022/23 godinu. Susreti prvog pretkola igraju se 28. ili 29. januara 2023. godine. Čelik će ugostiti ekipu Bosna Ekoenergija Visoko. Drugo pretkolo se igra 1. februara 2023. godine. Ako prođu prvi krug protivnik rukometašima Čelika biće pobjednik iz susreta Hercegovina-Iskra. Početak priprema za Kup i drugi dio sezone šef stručnog štaba rukometnog kluba Čelik Ljubomir Filipović zakazao je za 15. januar 2023. godine. (M.P.)