Kasumović: Ispunio sam obećanje o preuzimanju vlasti u ZDK

Današnju sjednicu Skupštine Zeničko- dobojskog kantona, na kojoj je njegova, odnosno BH inicijative kandidatkinja Amra Mehmedić izabrana za premijerku kao nestranački kadar, pratio je i Fuad Kasumović koga većina smatra i vidi liderom promjena, ne samo u Zenici i Ze-do kantonu.   

Uz čestitke i njoj i novoj vladi, Kasumović je naglasio da se promjenama mora smiriti sva situacija, prije svega u MUP-u, u Bolnici i Zavodu zdravstvenog osiguranja.

„U svom ekspozeu nova premijerka rekla je da ovaj kanton ima blizu 600 milona KM dugova, a polsije toga je bivši premijer izašao i rekao da imaju 88 ili 80 milona KM na računu. Pa da ja tog prmeijera naučim ekonomiji – što nije rekao koliko ima dugova, jer možete kod kuće imati milion a dužni ste pet milona. To nije pravo stanje, već lažna slika i prikazivanje. Ja sam svoju misiju u ovom gradu i kantonu završio, kazao je Kasumović dodajući kako je građanima još 2016. obećao da će promjeniti vlast te da je dao sve od sebe da to bude tako te da rezultat rada nove vlade mora biti promjena nabolje i da vrate nadu građanima.

„Kada smo počeli praviti većinu tri su stvari bile veoma bitne: niko iz SDA ne može ostati na poziciji, ne može Ramo Isak niti bilo ko njegov ostati, ne može ostati Omer Škaljo. Kratko i jasno. To su bili moji uvjeti, drugi ne postoje, jer to ne traži Fuad kasumović već građani ovog grada i ovog kantona, jer su mi dali najveću podršku”, zaključio je Kasumović. (S G.)