U naselju Kasapovići ozvaničen završetak radova na sanaciji mosta i asfaltiranju puta

U naselju Kasapovići koje pripada zeničkoj Mjesnoj zajednici Donje Babino danas je ozvaničen završetak radova na sanaciji zelenog mosta i asfaltiranju puta u naselju Kasapovići.

“Radi se o projektu koji je na forumu građana dobio najveći broj glasova, a uključuje asfaltiranje dionice puta u dužini od 340 metara i sanacija zelenog mosta koji je oštećen u poplavama iz 2014. godine”, podsjetio je Hasan Omić, predsjednik Mjesne zajednice Donje Babino.

Pri tom je ukazao da bi u narednom periodu trebalo nastaviti sa relizacijom prioritetnih aktivnosti na širem području ove mjesne zajednice, prije svega nastavkom izgradnje kanalizacije i javne rasvjete.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, naglašava da je asfaltiranje dionice puta u Kasapovićima i sanacije zelenog mosta finansirano od strane Gradske uprave sa 70 posto a UNDP-a 30 posto.

Sanacija zelenog mosta i asfaltiranje puta u naselju Kasapovići realizovano je u okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Radi se o projektu Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa lokalnim zajednicama u BiH. (Š.B.)