Zenica: Održan adventski program pod nazivom “Žive jaslice”

U povodu blagdana Božića, župa Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije u dvorištu istoimene crkve u Zenici upriličila je sinoć adventski program pod nazivom „Žive jaslice“, a riječ je o uprizorenju rođenja Spasitelja Isusa Krista u liku betlehemskog djeteta.

Veliki broj župljana ove crkve, ali i katolika iz drugih zeničkih župa prisustvovao je ovom programu, koji organizovan u saradnji sa HKD Napredak u okviru ovogodišnje manifestaije „Advent Zenica“.

“Ovo je jedan od događaja, kojim se pokušavamo približiti izvornoj radosti, a to je čin dolaska djeteta u život, koji daruje budućnost, svjetlost, nadu i ozračje veselja, koje čovjek želi  doživjeti i proživjeti”, navodi don Anto Dominković, župnik crkve Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije don Anto Dominković.

“Upravo taj doživljaj radosti i to radosti susreta sa Bogom, što i jeste Božić, je ono što ovim programom želimo ponuditi našim sugrađinama, pogotovu u ovom vremenu u kojem najčešće prevladava negativnost i sivilo”, naglašava  don Anto Dominković, napominjući da je to dio svojevrsne priprave za blagdan Božića, da se čovjek i ljudska duša priprave za susret s Bogom, jer je to oplemenjenje čovjeka kao bića, a istovremeno mogućnost da se čovjek otkrije u nečem što je veliko, a to znači biti prijatelj s Bogom. (V.J.)