Auto stop bend nastupio u”Studengradu”

Večeras, četvrte večeri Zimskog festivala Zenica Adventure, publiku su svojim nastupom u Studengradu zabavljali članovi Auto stop benda iz Kaknja.

“Kao bend počeli smo svirati još od naših srednjoškolskih dana, a Auto stop bend i formalno smo postali 1982. godine i uvijek smo najviše voljeli svirati „ljuti“ rock and roll, koji i danas volimo svirati, pa će u tom stilu biti i naš večerašnji koncert, a pokušaćemo tako u zenički Studendgrad večeras donijeti vruću atmosferu”, rekao nam je prije nastupa njihov basgitarista Jadranko Huskić, Rexi.

“Svirali smo i ranije u Zenici, ali ovo nam je prvi nastup u okviru Zimskog festivala Zenica Adventure, festivala koji je zaista šarolik i nudi za svakoga  nešto, a ovakvi programski sadržaji itekako su dobro došli svakom gradu pogotovu u ovim zimskim danima, jer ovakve manifestacije donose druženje i zabavu, kako građanima grada domaćina, tako i gostima iz okolnih mjesta i gradova, privlačeći ih svojim sadržajem”, kaže Jadranko Huskić-Rexi, bas gitarista Auto stop benda.

Zimski festival Zenica Adventure već sutra nudi i novi koncert, a biće to nastup Gis benda, koji će sa scene zeničkog Studengrada okupljene zabavljati od 20 sati. (V.J.)