Sutra počinje ZENICA ADVENTURE

Zenica i ove godine nastavlja sa realizacijom zimskog festivala „ZEnica ADventure“. Trg Alije Izetbegovića od sutra, 16. decembra, postaje središte zimskih i blagdanskih zbivanja posljednjih dana 2022. godine, a odbrojavanje do Nove godine počinjemo svečanom ceremonijom otvaranja Festivala i koncertom Zeničanina Hanada Džehverovića, finaliste Zvezda Granda prošle sezone.

U Novu godinu uz Amela, Divanhanu i Jelenu

Svoja vrata za sve posjetitelje otvara i „Studengrad“, bajkoviti zimski gradić u srcu Zenice, koji će ponuditi brojne sadržaje – muzičke, zabavne, humanitarne programe za sve uzraste, te bogatu i raznovrsnu ponudu u adventurskim kućićama „zimskog grada“. U Studengradu će i ove godine biti radijski studio RTV ZENICA, a program u noćnim satima realizovat ćemo uz aktivno učešće posjetilaca Studengrada, prolaznika, naših sugrađana i naše dijaspore, koja je u velikom broju u svom gradu tokom novogodišnjih praznika. O svim dnevnim i noćnim zbivanjima u Studengradu, tokom Zenica ADventure festivala, možete se informisati u Festivalskim hronikama u programu Televizije Zenica, ali i na našim digitalnim platformama, www.zenicainfo.ba i Facebook i Instagram profilu.

Srce Zenice ponovo je ukrašeno novogodišnjom rasvjetom, a blagdansko raspoloženje već se uveliko primijeti na ulicama Zenice. Kruna petnaestodnevnog festivala  „ZEnica ADventure“ je, kao i do sada, Centralni doček Nove godine, koji će tradicionalno biti obilježen spektakularnim ponoćnim vatrometom, ali i koncertom „Divanhane“, Amela Ćurića i Jelene Čabarkape.

Bogat program u Studengradu

Pored već pomenutog vrhunskog programa za novogodišnju noć, organizator Gradska uprava sa svojim Javnim preduzećem RTV ZENICA, pripremila je bogat i raznovrstan program u samom „Studengradu“, u kojem će uživati Zeničani svih generacija. Ocjena javnosti da je ovogodišnji line-up izvođača najbolji do sada, uz učešće domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda. U programu ZEnica Adventure-a, između ostalih, učestvuju Rima band, grupe Trojica, Bruhuuhu & Pandemic stereo, Zlatan Karić & Cover art band, Auto stop, Gis band, Adis Škaljo, Kenan Dervišević, sjajni Elemental, Indira Forza (ex Colonia) , zatim Perpetummobile, domaći DJ-vi Ruvex, Benja, Adi Resakovic, Escandalo bend, Taxi bend, Zeničke meraklije, hor Kasiopeja…

Pretposljednjeg dana 2022. godine, na velikom stage-u, kao zagrijavanje za najluđu noć, bit će održan koncert grupe „Regina“, na kojem će nastupiti i dobro poznata domaća ekipa iz grupe Gruver.

„Humana nota Festivala“

I ove godine zenički zimski festival ima i svoju humanu stranu, kroz realizaciju tradicionalne akcije zeničkih bajkera „Kolačićem do osmijeha“, te već popularnom Grahijadom, a tu su i sadržaji za najmlađe – „Mali šlager“, te Dječija Nova godina i doček Djeda Mraza 31. decembra.

Vidimo se u srcu Zenice!

Ispod pogledajte kompletan program Festivala