Zahvalnost Gradonačelniku na podršci

Članice Udruženja “Žene Jalije” posjetile su danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u njegovom kabinetu, a kako bi mu se zahvalile na nesebičnoj podršci koju im Gradska uprava Zenica sa njim na čelu pruža u proteklom periodu.

Prema riječima Hadžire Dračo, predsjednice Udruženja, posjetom gradonačelniku Kasumoviću željeli su se zahvaliti što podržava sve projekte koji su od društvenog značaja.

Neizmjerno se zahvaljujemo gradonačelniku što podržava sve naše aktivnosti, ali i brojna druga Udruženja koja djeluju i rade na području grada. Pomoć koju kontinuirano dobivamo od gradonačelnika Zenice i Gradske uprave Zenica uveliko olakšava rad našeg udruženja, odnosno omogućava nam nabavku materijala za ručne radove koje radimo“, kaže Dračo.

Da Gradska uprava Zenica cijeni što još postoje oni koji njeguju kulturno nasljeđe, starine, tkanje, pletenje i vez dokazuje i ovaj primjer, a gradonačelnik Kasumović poručio je da će uvijek, kako je to bila dosadašnja praksa, podržavati Udruženja koja djeluju na području Zenice.

Gradska uprava sa mnom na čelu podržava sve aktiviste u ovom gradu. Zadovoljstvo je bilo danas ugostiti članice Udruženja “Žene Jalije”, a koje njeguju naše kulturno naslijeđe. Nastaviti ćemo sa podrškom ovog i svih drugih udruženja koja aktivno rade i zaslužuju podršku lokalne zajednice“, rekao je gradonačelnik Kasumović. (izvor: press Grada Zenica)