Kultni muzički događaj “Djeca Perviza” 22. put u Zenici

Kultni muzički događaj “Djeca Perviza”, noćas se po 22. put održava u Zenici. Šest sati dobre zabave, uz Rock taktove, Zeničanima su u hotelu Dubrovnik priredili članovi popularne grupe Taxi Band, sa gostima.

Frontman grupe Saša Domuz i začetnik ideje Djeca Perviza, ističe da je ovakvih događaja u našem gradu sve manje, ali se raduje činjenici da šund nije uzeo pod svoje baš sve mlade naraštaje, koji će nastaviti da njeguju zeničku Rock scenu, po kojoj je ovaj grad od davnina i poznat. “Prva igranka je bila 1999.godine, a evo s ovom pričom nastavljamo i večeras. Uglavnom nastupa naš bend u tri postave, od 1988., pa do danas”, ističe Domuz, naglasivši da niti jedna pjesma koju će večeras izvesti nije kič, nego sve sami pop-rock, i rock.

Na oduševljenje mnogobrojnih prisutnih Zeničana, članovi dobro uštimanog benda, počastit će svoju publiku nezaboravnim hitovima 80-ih, 90-ih, ali i nešto novijim muzičkim rock sadržajima, do sitnih sati. Publika je uživala i uz nastup finaliste regionalnog takmičenja “Nikad nije kasno” Murisa Alihodžića- Nuneta, koji ih je oduševio izvedbama popularnih evergrina Iako ih je pandemija spriječila prethodne dvije godine, organizatori obećavaju da tradiciju neće prekinuti, te da i narednih godina nastavljaju da redaju nastupe po kojima su nadaleko i poznati.( M.H.)