Do kraja sedmice oblačno s kišom u većem dijelu BiH, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice se očekuje oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu države, a na planinama i snijeg.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u četvrtak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima i dio prijepodneva padavine u većem dijelu države, a u ostatku dana i tokom noći većinom u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni Celzijevih.

U petak će biti oblačno s kišom. Intenzivnije padavine na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne, a u ostatku države uglavnom povremene i slabe padavine. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 16 stepeni.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 stepeni.

U nedjelju se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne ili tokom noći susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 14 stepeni.