Polovičan učinak stonotenisera Mladosti u 8. i 9. kolu Premijer lige BiH

Polovičan učinak imali su zenički stonoteniseri u 8. i 9. kolu Premijer lige. U oba meča aktuelni prvaci države stonoteniseri Mladosti igrali su derbi susrete.

U prvom u okviru 8. kola slavili su protiv starog rivala ekipe Mostara sa 4:2. U drugom duelu u 9. kolu na domaćem parketu poraženi su od Banja Luke sa maksimalnih 0:4. Nakon posljednjeg kola Banja Luka je prva na tabeli sa omjerom 8:0 u pobjedama i sa jednim susretom manje. Drugu i treću poziciju dijele Mladost i Mostar sa omjerom 7:2 u pobjedama dok je treći CM Vitez sa 5 pobjeda i 3 poraza. Eventualnom pobjedom na gostovanju u Vitezu ekipa stonoteniskog kluba Banja Luka osiguraće naslov jesenjeg prvaka Premijer stonoteniske lige BH, dva kola prije kraja takmičenja. Do kraja prvog dijela sezone ostala su još dva kola. Narednog vikenda Mladost gostuje kod STK Kreka Tuzla i STK Spin Doboj Istok.

U nedjelju je prema kalendaru STS BiH u Foči održano otvoreno prvenstvo BiH u kategoriji mlađih kadeta, gdje je nastupio  Dino Zlotrg i osvojio 2. mjesto, čime je potvrdio svoje mjesto u reprezentaciji, te ga  očekuje nastup za reprezentaciju BiH na međunardnom turniru u Lincu, Austriji. (M.P.)