Skupština ZDK izglasala delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH

Skupština Zeničko dobojskog kantona je na današnjem nastavku konstituirajuće sjednice 9. Saziva izabrala delegate u Domu naroda Federalnog parlamenta iz Skupštine ZDK.

Iz reda Bošnjaka će dva delegata SDA, Mirnes Bašić i Fahrudin Čolaković, dok će preostala dva delegata biti Almina Sivić članica NES-a koja je kandidirana na listi BHI-KF, dok će delegat biti i Amra Babić koja je kandidirana sa liste NiP-a.

U klubu naroda iz reda srpskog naroda delegati će biti SDP-ov Mladen Simić i Goran Bulajić iz DF-a.

Iz reda hrvatskog naroda delegati će biti Marina Mujkanović iz SDP-a dok će drugi delegat biti Ivo Tadić iz HDZ BiH. Delegati iz reda ostalih u ovom kantonu nisu birani.

Nakon Izvještaja predstavnika privremene Komisije za izbor i imenovanja, dosadašnji predsjedavajući Skupštine, Ćazim Huskić najavio je sjednicu Kluba Bošnjaka na kojoj se, između ostalog, bira kandidat za poziciju predsjedavajućeg i/ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK u novom mandatu.

Konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK trebala bi biti nastavljena sa preostalim tačkama dnevnog reda utvrđenog na sjednici od 21. novembra. (Š.B.)