Kolo prije kraja Čelik junior osigurao titulu jesenjeg prvaka

Kolo prije kraja prvog dijela Prve rukometne lige Federacije BIH u grupi Sjever, ekipa zeničkog Čelik juniora obezbjedila je titulu jesenjeg prvaka.

Mlađi zenički ligaš predvođen trenerom Vladimirom Zeljkom, u devet odigranih mečeva zabilježio je maksimalan učinak od 9 uzastopnih pobjeda. U prošlom kolu na gostovanju u Donjem Vakufu slavili su rezultatom 20:37, čime su potvrdili odličnu formu. Posljednja utakmica narednog vikenda protiv Sane 7 bi trebala formalnost.

„Mi smo na početku prvenstva i najavljivali da idemo na prvo mjesto, što se na kraju i obistinilo. Mi smo jesenji šampioni  kolo prije kraja prvog dijela. Sve utakmice manje više osim gradskog derbija dobili smo ubjedljivo. Protekla utakmica protiv Donjeg Vakufa gdje smo dobili sa 17 golova razlike, potvrdila je da smo cijelu polusezonu držali jednu takmičarsku formu. Vjerujem da se prvenstvo nastavi sljedeći vikend iza utakmice protiv Sane 7, mi bi na isti način odreagovali zbog toga što je ekipa kvalitetno pripremljena. U timu vlada veliko drugarstvo i poštovanje tako da je to moralo polučiti rezultate“, pojasnio je razloge dobrih igara trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko.

Ambicije Juniora u drugom dijelu prvenstva su zadržati čelnu  poziciju i osvojiti prvo mjesto. O ulasku u Premijer ligu će kako kaže Zeljko još razmisliti. Međutim osim kvalitetnog rada u stručnom štabu krenuli sa kompletiranjem uprave i pronalaskom novih sponozra sa kojima bi obezbjedili finansije za rang više.

„Mi smo najavili da idemo na prvo mjesto, a da idemo na Premijer ligu, to će biti za razmisliti, ukoliko se sve to desi. Upravnni odbor je krenuo u potragu za novim sponzorima, ako se sve završi kako treba da bi mogli istinski da razmišljamo da nastupimo u Premijer ligi. Mi čvrsto stojimo na zemlji. Ova pozicija na tabeli nam daje za pravo da kažemo da možemo i da sigurno idemo na prvo mjesto. Na kraju šta će biti vidjećemo. Imamo kvalitetan tim, to su 90% igrači iz Zenice, što samo po sebi govori da ovdje ima kvaliteta i prostora samo treba da se radi“, optimista je tehniko Vladimir Zeljko.

Škola rukometa Čelik junior ima viceprvaka BIH u kategoriji 2009 godište. Nakon završetka prvog dijela lige u klubu će nastaviti intezivno trenirati mlađe kategorije koje se takmiče u Omladinskoj rukometnoj ligi Sjever. U januaru tradicionalno organizuju  Međunarodni turnir, zatim učešće na turniru u Kraljevu, Luksemburgu…

Posljednju utakmicu iz jesenjeg dijela lige rukometaši Čelik juniora igraju u subotu 3. decembra u Areni Zenica kada će od 17:00 sati ugostiti ekipu Sane 7. (M.P.)