Programima na spomenicima “Papirna” i “Kameni spavač” obilježen Dan državnosti BiH

Dan Državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar u Zenici je danas obilježen prigodinim programom na spomen-obilježjima „Papirna“  i  „Kameni spavač“, gdje su okupljeni odali počast počast šehidima i palim borcima, a brojne delegacije položile cvijeće.

“Ovo je za nas najznačajniji datum jer smo stekli svoju državnost, nakon 480 godina i ovo je 79. godišnjica kako imamo svoju suverenu, nezavisnu, jedinstvenu BiH i treba da je čuvamo po svaku cijenu”, poručio je svim građanima naše države Jasmin Dedić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Zenica.

“Bez naše istorije i značajnih istorijskih datuma nema ni jake i stabilne domovine, što znači 25. novembar za sve stanovnike BiH, bez obzira na nacionalnu pripadnost, treba da bude jedan od najznačajnijih datuma, jer je na ovaj dan 1943. godine obnovljena državnost BiH i priznat njen integritet i historijske granice, koje su postojale od srednjeg vijeka”, naglasio je Vernes Menzilović, predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih datuma Grada Zenica.

Program obilježavanja Dana državnosti BiH u Zenici zajedno su organizovali: Komisija za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti Grada Zenica, zeničko Udruženja antifašista i boraca NOR-a, te Služba za boračko-invalidsku zaštitu Grada Zenica. (V.J.)