Danas oblačno sa kišom, na planinama snijeg

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom.

Također, na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera.

U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom. Na planinama može padati slab snijeg. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

U ponedjeljak, 21.11.2022., u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno. Više kiše u jutarnjim satima, a do sredine dana se prognozira prestanak padavina. Na planinama će padati slab snijeg. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.