RK Čelik junior želi ostati lider i nakon gradskog derbija

Vikend koji je pred nama donosi nam jedan od rijetkih zeničkih derbija.U okviru 8.kola Prve rukometne lige Federacije BIH grupa Sjever sastaju se  Čelik i Čelik junior.Po drugi put zaredom rukometni duel gradskih rivala igraće se u Kaknju.

O narednoj utakmici prvo su se saopštenjem oglasili iz rukometnog kluba Čelik u kojem su kazali da će  se zbog zauzetosti Arene utakmica igrati u drugom gradu.Nakon toga uslijedilo je i saopštenje iz mlađeg zeničkog ligaša u kojem su  odgovornost prebacili na Upravni odbor  Čelika i pojasnili kako oni nisu odgovorni za termin i mjesto odigravanja,ali da će putovati u Kakanj i odigrati susret.Prepiska saopštenjima i igranje u Kaknju još jednom su potvrdili kako su odnosi dva zenička kluba veoma loši i da najviše ispaštaju gledaoci i ljubitelji rukometa. Danas su u mlađem zeničkoim ligašu održali press konferenciju na kojoj su dodatno ublažili stavove i naglasili kako su njihove ambicije Premijer liga i razvoj rukometa.

Prisutnima se obratio i novi direktor rukometnog kluba Čelik junior Adnan Šabani:“Prvo bi se zahvalio gradu Zenica i gradonačelniku kao Skupštini Javnog preduzeća ispred kojeg sam ja ovdje kao sponzor.Smatram da Čelik junior je u gradu Zenica , možda najbolje organizovan klub i klub s anajviše djece .Sve kategorije su zastupljene.Svako ko želi da pomogne sportu u ovom gradu treba da se ukljući u ovu priču i da zajedno napravimo jednog stabilnog prvoligaša odnosno Premijer ligaša.Do sada smo zatvorili oko 80 % budžeta i do kraja sezone će to biti i preko toga.Svi animoziteti u gradu kako sportski tako i politički moraju se malo spustiti i naći zajednički jezik kako napraviti stabilne ligaše“,izjavio je Adnan Šabani .

Kako bi zbog eventualnog neodigravanja utakmice  izbjegli kaznu Komesara takmičenja, u Čelik junioru su odlučili putovati u Kakanj.

Šef stručnog štaba Vladimir Zeljko izjavio je kako su kvalitetno razradili taktiku komšija i da će učiniti sve da ponovo budu bolji u međusobnom duelu.

Dobru atmosferu pred nedeljni meč potvrdili su i prvotimci Džan Čeljo, Faris Mrako i Edhem Grabus.Kazali su da će dati maksimum na parketu i ostati lideri na tabeli.

Utakmica 8.kola Prve rukometne lige Federacije BIH Čelik-Čelik junior igra se 13.novembra sa početkom u 16 sati u sportskoj dvorani Kaknju.Slično je bilo i prošle sezone kada je Čelik bio domaćin.Kakav god bude ishod meča , zenička publika će u većini ostati uskraćena za gradski derbi.Čija je to sramota? To je pitanje na koje  treba potražiti odgovor , ili ga  možda znamo.  (M.P.)