Amel Ćurić predstavlja singl „Pusta avlija“

Za sve one koji su od Amela očekivali žešći rock zvuk ili pop baladu, ova će pjesma biti pravo iznenađenje, jer je odlučio napraviti blagi zaokret ka etnu. Pjesma „Pusta avlija“ osvojit će vas već na prvo slušanje, ali i dokazati da Amelu leže baš svi muzički pravci

Jedan od regionalno najpopularnijih pop-rock izvođača Amel Ćurić za svoju je publiku s početkom novembra priredio pravu muzičku poslasticu – novi singl „Pusta avlija“. Za sve one koji su od Amela očekivali žešći rock zvuk ili pop baladu, ova će pjesma biti pravo iznenađenje, jer je odlučio napraviti blagi zaokret ka etnu. Pjesma „Pusta avlija“ osvojit će vas već na prvo slušanje, ali i dokazati da Amelu leže baš svi muzički pravci.

“Pjesma je malo drugačija od onoga na šta je navikla moja publika. Ali sam je otpjevao sa velikom emocijom i vjerujem da će to publika prepoznati. Ovo svakako ne znači da će mi sada sve pjesme imati etno prizvuk, ali neka u karijeri imam i jednu ovakvu pjesmu – iskreno će Amel koji singl objavljuje nakon dvije godine”.

Ovi stihovi su mu se, kako to obično biva s pravim pjesmama, desili baš u pravo vrijeme.

“Kada tražite pravu pjesmu, ne trebate se ograničavati vremenom. Pjesmu sam tražio dugo, a ova je, nekako, naišla na mene. Čak nije ni bila meni namijenjena, ali sam je, na kraju, ja snimio jer sam na prvo slušanje osjetio tu emociju i saživio se s pjesmom. Mnoge pjesme su na taj način postale hitovi, pa se nadam da će takav slučaj biti i sa ovom mojom”.

Stihove „Puste avlije“ potpisuje beogradski hitmejker Dragan Brajović Braja, a muziku Joca Savić. Aranžman je radio Amelov prijatelj i kolega Adis Sirbubalo. Snimanje spota Amel je povjerio iskusnom Sarajliji Arneju Misirliću.

“Zanimljivo je spomenuti da je spot sniman u jednom kadru i zbog toga je bilo veoma zahtjevno snimati ovakav video. Arnej uvijek ima genijalne ideje i ne moramo mnogo objašnjavati jedan drugom kada sarađujemo. Pohvalio bih cijeli tim koji je obavljao sve svoje zadatke maksimalno profesionalno”.

Osim snimanjem novog singla i spota, Amel je u posljednje vrijeme bio zauzet i brojnim nastupima. Upravo je završio regionalnu turneju „Indexi i prijatelji“, te nastupao u pet glavnih gradova Regiona. Do kraja godine očekuju ga mnoge svirke, te nastup sa Zagrebačkom filharmonijom u Zenici, Sarajevu i Skoplju, a u najluđoj noći 31.12.2022. družit će se sa Zeničanima na Centralnom trgu. Radno će provesti i prvi dan Nove godine i to na Solnom trgu u Tuzli.