Zenički sportski klubovi omogućili besplatne članarine za sve porodice s troje ili više djece

Danas je u Zenici održana press konferencija na kojoj su javnosti predstavljeni ciljevi i planovi rada udruženja „Porodice tri plus“ na području Grada Zenice.

Udruženje „Porodice tri plus“ je danas potpisalo sporazume o saradnji sa sportskim klubovima u Zenici, kao i Sportskim savezom Grada Zenice.

Zbog demografske katastrofe i najvećeg pada nataliteta u historiji Bosne i Hercegovine , gdje više ne postoji niti jedna općina s pozitivnim prirodnim priraštajem, udruženje “Porodice tri plus” se opredijelilo podjednako djelovati na prostoru cijele Federacije.

Iz udruženja “Porodice tri plus” su pozvali sve društvene subjekte da se pridruže zajedničkoj borbi za natalitet kroz jačanje društveno-ekonomskog statusa višečlanih porodica, koje ujedno predstavljaju jedini garant dugoročnog opstanka našeg društva.

Prvi koji su se odazvali ovom pozivu u Gradu Zenici i pristupili ovom velikom pronatalitetnom programu su sportski klubovi koji su omogućili besplatne članarine za svu djecu iz višečlanih porodica..

“Nesebična i nemjerljiva podrška sportskih klubova doprinijela je da ovaj projekat bude najljepša i najveća podrška višečlanim porodicama u Federaciji BiH. Takvom podrškom šaljemo poruku da samo zajednički uz sinergiju svih sektora našeg društva možemo adekvatno podržati višečlane porodice, a tako i natalitet uopće.” – rekao je predsjednik udruženja “Porodice tri plus”, Mustafa Vlahovljak.

Javnosti se obratio i g. Ervin Zukić,  koordinator udruženja “Porodice tri plus” za Zenicu kazavši da je sretan što kao predsjednik sportskog kluba može dati doprinos, ali i kao koordinator u budućem periodu učestvovati u jačanju programa za podršku višečlanim porodicama.

Ovim povodom upriličena je podjela prvih “Porodičnih 3 plus kartica” za višečlane porodice u Zenici kojom se ostvaruju razne pogodnosti, a za koju roditelji mogu aplicirati putem web stranice www.porodicetriplus.ba.

Iz Udruženja pozivaju i ostale sportske klubove, privredne subjekte i sve druge sektore da se priključe ovom historijskom pronatalitetnom programu.