Nemoćne Zmajice deklasirane od superiorne Kine

Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija BiH upisala je i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu. Daleko bolja rivalka od naših Zmajica bila je selekcija Kine 98:51.

Izabranice Gorana Loje parirale su Kini samo u prvoj četvrtini koja je završena u korist Kine 26:21. Jonquel Jones ubacila je 11 poena u prvoj dionici, a onda su u nastavku Kineskinje odigrale sjajnu odbranu na najoboljoj reprezentativki BiH.

Druga četvrtina donijela je konstantno povećanje vodstva Kine, a na odmor su košarkašice trenerice Wei Zheng otišle sa +19 (50:31). Treća i četvrta četvrtina donijela je identičan scenarij kao u drugoj, prednost protivnica BiH se samo povećavala, a naše reprezentativke nisu uspjele pronaći rješenje. Treća četvrtina završena je 82:46 i u konačnici utakmica 98:51.

Najefikasnija kod reprezentacije BiH bila je Jonquel Jones sa 17 poena i 9 skokova, Tavić je imala 10, a Anđela Delić 8.

Kod Kine Xu Han poenterski je bila najraspoloženija sa 18 poena, čemu je dodala 5 skokova. Pratile su je Li Meng uz 17, a Yang Liwei je upisala 12.

U ostalim mečevima naše grupe Sjedinjene Američke Države savladale su Portoriko 106:42, a Belgija je bila bolja od Južne Koreje 84:61.

Narednu utakmica bh. reprezentativke igraju već sutra protiv Južne Koreje u 10 sati prema srednjoevropskom vremenu i traže prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

N1 BiH