Čelik preskočio prvu prepreku u Kupu FBiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometaši Čelika izborili su plasman u u drugo kolo završnice seniorskog Kupa FBiH za sezonu 2022/2023. Na Kamberovića polju slavili su sa 1:0 protiv ekipe Napredak iz Matića, člana Druge lige FBiH, grupa Sjever.

Pobjedonosni pogodak za Zeničane postigao je Isaković u 82. minuti iz penala. Bila je ovo zaslužena pobjeda ekipe trenera Armina Duvnjaka na kojoj je glavni sudija Antonio Matić poništio dva gola za Čelik zbog navodnog ofsajda. Na kup utakmici nakon duže pauze zbog povrede nastupio je i Selim Žuna.

Malo je bio i nezgodan teren, što se i vidjelo. Nije bila nešto posebno tečna igra. Opet smo stvorili četiri-pet stopostotni šansi. Mimo toga dali smo još i dva pogotka. Nakon odgledanog snimka, mislim da su oba gola bila regularna. Tražili smo od igrača i da nakon toga maksimalno uozbilje i da pokušamo biti što manje nervozni i ako nije to bilo baš lako. Bio je veliki pritisak na igračima i na trenerima ali tu smo da se suočavamo sa pritiskom. Očekuje nas mnogo težak raspored i zgusnut. U naredne tri-četiri sedmice imamo bitne utakmice sa ozbiljnim protivnicima. Prvo gostujemo Usori, gdje smo prošle sezone do 70. minute gubili sa 1:0. Na kraju smo okrenuli rezultat u svoju korist. Kasnije nam dolazi Famos koji je prvi na tabeli i idemo u goste Natronu. Nakon toga je Gošk u kupu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armin Duvnjak, šef stručnog štaba NK Čelik.

Kako je najavio trener Duvnjak u narednih desetak očekuje se kompletiranje tima. Osim Žune vraćaju se Salkić i Mehić kao i Džaferović.

U drugom kolu završnice kupa Čelik će 5. oktobra ugostiti ekipu Goška iz Gabele. U nastavku Druge lige Centar zenički ligaš u okviru 6. kola gostuje kod Usore. (M. P.)