Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa predstavnicama ASuBiH

FOTO: zenica,.ba

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) posjetila je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u njegovom kabinetu, gdje su razgovarali o pitanjima koja su od značaja za mlade.

Predstavnice Asocijacije srednjoškolca u BiH ovom prilikom su se željele informisati da li u Gradskoj upravi postoji stručni saradnik za mlade, ali i šta se konkretno radi za mlade.

“Prije deset godina uspostavljena je ta funkcija, a svake godine u Budžetu Grada imamo posebnu stavku za projekte mladih. Također, postoji i Komisija ta mlade, koja djeluje u okviru Gradskog vijeća Zenica i veoma često se sastaju te su na raspolaganju mladima”, poručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

S obzirom da se Asocijacija srednjoškolaca u BiH susreće sa problemom neadekvatnog prostora, gradonačelnik je ovu priliku iskoristio sa ih informiše o prostorijama Doma mladih, nekadašnjeg UMCOR-a, koji je na raspolaganju za sve mlade s područja grada.

Dom mladih je oduzet od starih i dali smo ga mladima na upravljanje. Grad je adaptirao kompletan prostor, plaća sve troškove, a danas se dolje mladi uključuju u razne sekcije. To je prostor koji smo dali na upravljanje REAKTIV-u, međutim, on je otvoren za sve mlade aktiviste grada”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

zenica.ba