Lejla Slipić se priprema za Evropsko prvenstvo za juniore U23

Lejla Slipić

Zavidovićanka Lejla Slipić, članica AK „Duga“ radila je ovih dana u Zenici intenzivne pripreme za Evropsko prvenstvo za juniore U23 koje će biti održano na Vrbasu u Banjoj Luci od 24. do 28. avgusta.  

Lejla je bila pionirska i kadetska prvakinja na ovim prvenstvima, a na na Međunarodnom takmičenju održanom 19. i 20. marta u Zavidovićima, prvi put na sve tri zavidovićke rijeke Lejla je osvojila treće mjesto.  Sada pripreme, zbog obaveza prema fakultetu (I godina Ekonomskog fakulteta UNZE, a od oktobra će biti prva godina prvog ciklusa studija Tjelesni odgoj i sport Filozofskog fakulteta u Zenici) radi na rijeci Bosni u Zenici u saradnji sa SRK Bosna.

Ovog proljeća učestvovala je na Memorijalnom takmičenju u Čačku gdje je u jakoj konkureniciji osvojila 3. mjesto u dvije discipline i gdje je bila jedina predstavnica Bosne i Hercegovine .

Inače Lejla Slipić je proglašena sportiskinjom općine Zavidovići 2016. godine i “Sportskom nadom ZDK” 2018. Četiri godine zaredom bila je državna reprezentativka, a na međunarodnoj listi u konkurenciji kajakšica seniorki je na 48. mjestu. Nastupila je ove godine i na Svjetskom kupu u Celju, a na Evropskom prvenstvu za juniore U23 u kajaku  kanuu na divljim vodama starta 25. avgusta u četvrtak od 14:30 sati. (A. H.)