Novi asfalt i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova

FOTO: zenica.ba

Gradska uprava Zenica nastavlja sa realiziranjem brojnih projekata na području grada, a danas su završeni i radovi na sanaciji i asfaltiranju spoja ulica Prvomajska i Bistua Nuova.

Riječ je o radovima vrijednosti 23.458.96 KM sa PDV-om, koje je, nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, izvela firma “Komgrad-Ze”.

Novi asfalt na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova, dužine 170 metara, svakako će doprinijeti boljoj infrastrukturi na području Zenice.

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Novi asfalt urađen je za selo Gradina, kao i za mještane ulice Visočka u MU Drivuša, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša, kao i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30.

zenica.ba