FOTO: Ilma Karahmet nastupila četrnaestog dana Zenica summer festa

Mlada bh. muzička zvijezda u usponu, Ilma Karahmet, održala je sinoć svoj solistički koncert na Zenica summer festu.

Mlada pjevačica fantastičnog glasa privukla je veliku pažnju, pa je opet festivalski trg bio popunjen sa nekoliko hiljada posjetilaca. Ilma je koncert otvorila pjesmom “Ima jedan svijet” po kojoj je postala prepoznatljiva a koju je izvela na svom prvom javnom nastupu, na X faktoru.

Potom je redala svoje i pjesme svojih kolega i kolegica, a primjetan je bio raznovrstan repertoar mlade Kiseljačanke, pa nije nedostajalo ni sevdaha u više od dva sata svirke koju je Ilma pripremila sa svojim bendom.

“Evo me ponovo u Zenici, kažem ponovo jer sam ovdje 2019. Godine snimala spotovoe za svoje dvije pjesme i drago mi je da sam ponovo posjetila vaš grad. Nadam se da je publika uživala, kao što sam i ja, hvala organizatorima Zenica summer festa na zaista jednoj divnoj manifestaciji koju su priredili, bilo mi je zadovoljstvo biti dio ovogodišnjeg programa”, kazala nam je Ilma nakon svog nastupa u Zenici.

Večeras u okviru 15 noći Zenica summer festa stiže nastupaju Al’dino i Slađana Mandić koji nam najavljuju također raznovrstan repertoar u kojem će se moći pronaći ljubitelji različitih žanrova muzike, te ne sumnjamo da će i ova festivalska noć donijeti dobru zabavu.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta. Vidimo se i sutra u srcu Zenice.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.