KBV Isak-Ze organizuje drugi Memorijalni turnir u kik-boksu “Husein Selimović-Musa”

Ljubitelji borilačkih vještina u subotu 13. avgusta biće u prilici da u Zenici prisustvuju zanimljivim borbama.

Klub borilačkih vještina Isak-Ze u znak sjećanja na trenera Huseina Selimovića-Musu  organizuje drugi Memorijalni turnir u kik-boksu. Za kvalitetnu organizaciju ove manifesatcije pobrinula se organizacija“No limit“ Dževada Poturka iz Sarajeva.

„Meni je drago da je i „No limit„ dio lijepe sportske priče, zajedno sa ovim sjajnim momcima iz Isaka, kao što su Mersed Mulić, Mirza Pjanić, a naravno i naši šamiponi. Te večeri planiramo osam spektakularnih mečeva i očekujemo da će borbe biti dobre i da će borci doći spremni“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Dževad Poturak.

Nakon sedam uvodnih mečeva u borbi večeri u K1 disciplini nastupiće zeničanin Ensar Kožo, član Kluba borilačkih vještina Isak-Ze. Njegov protivnik u kategoriji – 86 kg biće seniorski prvak Srbije Stefan Đuričić.

„Velika mi je čast što ću raditi glavni meč u svom gradu na Memorijalu našeg rahmetli Huseina Selimovića-Muse. Pripreme za meč su bile veoma kavlitetne i vjerujem da ću meč završiti prije isteka treće runde“, optimista je zenički borac Ensar Kožo.

Jedna od uvodnih borbi je rezervisana i za Ahmeda Džananovića koji će nastupiti u kategoriji 81 kg. Biće to borba u amaterskom boksu u kojem će ukrstiti rukavice sa borcem iz Srbije, Petrom Matićem.

Ostale borbe u okviru Drugog Memorijalnog turnira Husein Selimović-Musa su:

Almir Nesimi-Kenan Smaka u kategoriji  -57 kilograma, Džan Ždrale-Hamza Beganović  -63 kg, Dževad Hadžibeganović i Mirza Topuz nastupiće u borbi do 63,5 kg, Alan Todorović u kategoriji do -81 kg za protivnika ima Tarika Mujića, dok će Ibrahim Dubravica K1 borbu raditi protiv Haruna Sinanovića u kategoriji +91 kg, Sanjin Alihodžić i Emir Tihić radiće borbu u kategoriji -81 kg.

Drugi Memorijalni turnir “Husejin Selimović-Musa” održaće 13. avgusta se u Areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 20 sati.(M.P.)