Stanje na putevima: Mjestimično vlažni kolovozi, pojačana fekvencija vozila na GP

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, navode iz BIHAMK-a.

– U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta – saopćeno je iz BIHAMK-a.