Gradonačelnik Kasumović posjetio MZ Čajdraš i župu Srca Isusova

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima posjetio je danas mjesnu zajednicu Čajdraš i župu Srca Isusova gdje se sastao sa župnikom velečasnim Josipom Šimunovićem.

Kako je istakao gradonačelnik Kasumović ovo je redovna posjeta kako bi se na licu mjesta uvjerio šta je građanima najpotrebnije.

Danas sam došao da iskažem poštovanje građanima, vidite ovdje smo u crkvi, razgovaramo sa građanima o svim problemima i nadam se da ćemo mnoga koja budu u našoj moći riješiti“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Crkva Srca Isusova osnovana je prije 44 godine, kako kaže župnik velečasni Josip Šimunović na njegov poziv gradonačelnik se odazvao i došao da vidi šta može pomoći.

Ova crkva nikada nije obnavljana ni iznutra ni iz vana. Veliki je to projekat koji smo pokrenuli, a u dogledno vrijeme vidjet ćemo šta se od svega toga može realizovati“, kazao je velečasni Šimunović.

Tokom razgovora sa gradonačelnikom predstavnici mjesne zajednice Čajdraš imali su konkretne prijedloge šta to treba uraditi na ovom području.

U našoj mjesnoj zajednici su goruća pitanja kao i u ostalim područjima, putevi, infrastruktura da nam se pomogne, uglavnom uz borbu i rad može se sve. Treba samo raditi“, kazao je Ivica Grbavac predsjednik MZ Čajdraš. (N. G.)