Gradonačelnik Kasumović organizovao prijem za maturante

Za 134 maturanta iz 11 srednjih škola sa područja Grada Zenice koji su svoje školovanje završili odličnim uspjehom danas je upriličen prijem u Velikoj Sali Grada Zenica.

Sa maturantima se družio i prigodne nagrade uručio gradonačelnik Fuad Kasumović.
“Ovo je budućnost Zenice I budućnost Bose I Hercegovine. Vidjeli ste koliko je te omladine najbolje u svojoj generaciji I ja se za Bosnu i Herceogvinu ne brinem. Ovo je skroman poklon grada, ali njima velika pažnja da ih grad prati i dalje će im omogućiti mnoge stvari kroz njihovo studiranje i zapošljavanje”, kazao je Kasumović.

“Ne mogu reću da je bilo lagano završiti jednu od najteđih škola u Zenici. Poslije četiri poprilično teške godine, ja sam već upisao Elektrotehniku I poslije toga planiram otvranje ovdje firme I ostanak u našoj domovini”, kazao je Mirza Hodžić, maturant Prve gimnazije.

Mirza je dodao da je njemu, ali i svim osttalim maturantima današnje druženje sa Gradonačelnikom veliki podstrek i motivacija da se nastave boriti i dalje.

“Prve dvije godine bile su obilježene koronavirusom, u trećoj i četvrtoj smo se vratili u normalu i mogu reći da sam zadovoljan. Dalje planiram upisati fakultet još nisam odlučio koji, ali nešto što je vezano za komjuterkse nauke sigurno”, kazao je Nedim Fakić, učenik generacije Druge Gimnazija.

Maturanti su danas od gradonačelnika na poklon dobili po knjigu I novčani iznos od 100 maraka

(N.G.)