Pioniri Škole rukometa Čelik junior viceprvaci BiH

Škola rukometa Čelik Junior bila je domaćin završnog rukometnog takmičenja za prvaka Bosne i Hercegovine za dječake 2009. godište, koje je odigrano 11. i 12.06. 2022. godine.

U gradskoj areni Husein Smajlović Zenica sastalo se 8 najboljih ekipa iz naše zemlje.
Pored dječaka iz naše škole rukometa, učešće u ovom državnom prvenstvu osigrale su još i ekipe ORK Banja Luka; RK Bosna Visoko; HRK Čapljina; RK Izviđač Ljubuški; RK Gračanica; ŠR Zrinjski Mostar i RK Kozara Kozarska Dubica.
Prvi dan takmičenja naši dječaci su upisali 3 ubjedljive pobjede i tako osigrale plasman u polufinale.
Rezultati odigranih utakmica ekipe Škole rukometa:
ŠR Čelik Junior – RK Kozara : 19-17
ŠR Čelik Junior – RK Izviđač : 18-9
ŠR Čelik Junior – RK Gračanica: 18-11
U polufinalnim utakmicama sastale su se ekipe Škole rukometa Čelik Junior i ŠRK Zrinjski, kao i ekipe ORK Banja Luka i RK Kozara.
Rezulati polufinalnih utakmica:
ŠR Čelik Junior – ŠRK Zrinjski: 19.13
ORK Banja Luka – RK Kozara: 16:22
U finalnoj utakmici snage su odmjerili ekipe ŠR Čelik Junior i RK Kozara.
Obje ekipe pokazale su svoj kvalitet i pružile nam odličnu rukometnu predstavu, a pobjednik nije bio poznat u regularnom vremenu. Nakon produžetaka pobjedu je odnijela ekipa RK Kozara rezultatom 17:19.
Pored ekipnih pehara, na turniru su dodijeljene i nagrade za najistaknutije pojedince, a to su:
Viktor Stojanović ( RK Kozara) – najbolji igrač;
Kerim Prcanović (RK Čelik Junior) – najbolji golman:
Matej Sešar ( ŠRK Zrinjski) – najbolji strijelac. U ime Škole rukometa Čelik Junior želimo istaći da smo izuzetno ponosni na naše viceprvake države, a ovo prvenstvo samo je jedan od pokazatelja da naša škola rukometa itekako ima svjetlu rukometnu budućnost, kao i da je rukomet u Zenici opet u modi. Čestitamo ekipi RK Kozara i koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima državnog prvenstva, kao i našim prijateljima i partnerima koji su pomogli realizaciju istog.