Mlade selekcije Ragbi kluba Čelik nastupile na velikom međunarodnom turniru u Italiji

Selekcije U15, U13, U11 i U9 Ragbi kluba Čelik proteklog vikenda nastupile su na velikom međunarodnom turniru u Codroipo, Italija.

Dana 04.06.2022. najstarija selekcija odmjerila je snage sa ragbi selekcijom U15 ekipe iz Udina na centralnom ragbi stadionu u gradu Udine. Obzirom da se radi o klubu koji se takmiči u prvoj ragbi diviziji Italije ovo je bio veliki izazov za zeničke mlade ragbijaše. Nažalost u ovoj utakmici Čelikova selekcija doživjela je poraz ali pokazala veliko znanje ragbija.
05.06.2022. dan je bio rezervisan za Čelikove mlade nade, tokom cjelodnevnog takmičenja naši mladi ragbijaši u turnirskom takmičenju sa više od šest stotina drugih ragbijaši iz Italije i cijele regije ostvarila je veoma dobre rezultate.
Selekcija U13 ostvarila je visoko treće mjesto u svojoj kategoriji, selekcija U11 ostvarila je 5 mjesto u svojoj kategoriji kao i selekcija U9 koja je ostvarila plasman na četvrto mjesto.
Izuzetno je značajno da je 50 mladih sportista iz Grada Zenica dobilo priliku natjecati se na ovom velikom već sada tradicionalnom turniru u Codroipo i na najbolji način predstavila svoj klub Grad Zenicu, Kanton i naši državu Bosnu i Hercegovinu.