Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj posjetila Gradsku upravu Zenice

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođena Manuelom Naessl, direktoricom EBRD-a BiH posjetila je Gradsku upravu Zenice, gdje se sastala s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo Javnog preduzeća „Zenicagas“ d.o.o. Zenica.

Povod posjete bio je razgovor o implementaciji projekta gasifikacije Zenice i projekta Regionalni vodovod „Plava voda“, a spomenuta je i mogućnost realizacije drugih infrastrukturnih projekata u gradu Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović se neizmjerno zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj za izuzetnu podršku u realizaciji ključnog projekta za građane Zenice, izgradnje Toplane, čime je na savremen i ekološki prihvatljiv način riješen decenijski problem zagrijavanja grada daljinskim grijanjem.

EBRD je veliki prijatelj gradu i građanima Zenice. Uključivanjem Zenice u Program zelenih gradova omogućili ste Gradu Zenica da svoje naredne korake i planove poduzima u skladu sa ekološki prihvatljivim standardima“, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju sastanka dogovorene su dalje aktivnosti EBRD-a i Grada Zenica u vezi sa realizacijom projekata koji su bili u fokusu današnjeg susreta.

Izvor: zenica.ba