Zakazana 23. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Zakazana je dvadeset treća sjednica Gradskog vijeća Zenica. Na dnevnom redu je 15 tačaka.

Vijećnicima će biti predstavljeni Izvještaj o realizaciji projekata izgradnje, rekonstrukcije i održavanja cestovne infrastrukture za 2021. godinu, Izvještaj o realizaciji ulaganja u oblasti vodoprivrede za 2021. godinu, zatim Izvještaj o poslovanju Privrednog društva „Regionalna deponija Mošćanica“ d.o.o. Zenica te Izvještaj o poslovanju Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o. Zenica za 2021. godinu.

Također vijećnici će biti upoznati s Informacijom o realizaciji Programa mjera za utrošak podsticajnih sredstava u oblasti privrede u 2021. godini i Programom mjera za utrošak podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu za proteklu godinu javnih ustanova “Centar za socijalni rad Zenica”, „Dom za stara lica Zenica“ i „Dom porodica“ Zenica.

Gradsko vijeće Zenica izjasnit će se o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za potpis Aneksa Ugovora o nastavku zajedničkog pothvata/aranžmana realizacije projekta izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici – II faza, Prijedlogu Odluke o raspisivanju javnog konkursa za osnivanje prava građenja za izgradnju i uspostavu kompleksa otvorenih i zatvorenih bazena sa pripadajućim sadržajima u gradu Zenica, kao i o Prijedlogu Gender akcionog plana Grada Zenica za period 2022. – 2025. godine.

Materijali za predloženi dnevni red su dostupni na web stranici Grada Zenica i mogu se preuzeti putem linka: http://www.zenica.ba/gradska-uprava/vijece-grada-zenica/sjednice-gradskog-vijeca/.